SPA-Läger i Lycksele

Så här ser busstiderna och vilka som kommer köra bilar ut: (klicka för större bild)


Så här ser rumsiindelningen ut just nu, Kan dock ändras innan avresa, men på ett ungefär.

(klicka för större bild)Måndag 2:a Januari till Onsdag 4:e Janari åker Junis Umeå och Björksta scoutkår på ett nytt SPA-Läger i Lycksele och bor på Lyxiga Hotell Lappland med bad, vila och rekreation. 
Lägret är ett familjeläger för hela familjen, men barn kan också åka själva till lägret och bo med någon ledare, om det finns någon ledig plats i något rum.
Vi åker buss med UmeBuss enligt följande schema 

Ålidhemsskolan: 12,20
Mariehems C: 12:20
Ersboda Kärnan: 12:20 
Samling Junislyan: 12,45
Avgång 13,00 

Om ni väljer att ta eget bil så är det alltså samling kl 12:45 på Lyan för att fylla upp bilarna.

Vi är framme i Lycksele ca 15:00 och börjar med en samling med allmän information och delar ut nycklarna, samlingen är obligatorisk för alla.

Från kl 16:00 på Måndag och Tisdag har vi tillgång till SPA-anläggningen med bubbelpooler både inne och utomhus, simbassäng, bastu, med mera. SPA´t har öppet till 22:00 på kvällarna. Så mellan 16-22 så får vi bada så mycket vi vill =)

På dagarna kan vi gå och shoppa på "stan" eller handla på Dollarstore som ligger ett stenkast från hotellet, umgås med varandra på Hotellet där det finns många samlingslokaler där man kan träffas och umgås. Vi har en stor samlingslokal utanför Bion, där vi också kommer att ha samlingen första dagen, här kan vi träffas närsomhelst under dagarna och bara umgås och "hänga". På Hotellet finns också gym, solarium och andra bekvämligheter.
Ett lekrum med bollhav finns för barnen. Ta gärna med laptops/surfplattor, det finns gratis WIFI. 

Vi kommer visa några filmer i Biosalongen på måndagkväll, samt under tisdagen både på för och eftermiddag. 

På Onsdag på dagen efter alla checkat ut så är det fri lek, shopping, etc som gäller innan vi åker hem. Vi åker vid 12:00 tiden på Onsdag.

Kostnaden för lägret är 400 kr per person. från 0-100 år. Ingen familjerabatt eller liknande. Priset är redan kraftigt reducerat av Junis och skulle kosta mycket mer i vanliga fall.

I Priset ingår resa till och från Lycksele, boende på hotell lappland i 2 nätter, hotellfrukost och deltagande i alla Junis-aktiviteter. 

Alla deltagare ordnar all sin mat själv (förrutom hotellfrukost som ingår i priset) Det finns möjlighet att äta på hotellets resturang, i "lappkåtan" utanför, äta på Frasses/pizzeria etc, eller köpa enklare mat på Ica eller konsum t.ex. Det finns ett minikylskåp på hotellrummen och Micro i foajen. Enklast och billigast är att köpa nudlar på dolarstore som är 1 minut bort ;) Det tar ca 20 minuter att gå över till stan där det finns affärer och resturanger att handla på.

Rummen som vi hyr är 4-5 bäddsrum och vi betalar för varje säng.
Omn i är färre än 4 stycken i sällskapet så krävs alltså att man delar rum med någon annan så att vi fyller sängarna. Vi ser till att alla får dela rum med någon lämplig person så att det ska bli trivsamt för alla. Kanske ni kan ta hand om ett barn som inte har föräldrar med sig i ert rum, tex, så får fler barn möjlighet att komma med också =) 
Har ni mycket speciella själ att inte dela med någon, prata med Jörgen så ser vi hur vi kan lösa detta.

Rumsindelning meddelar vi när vi kommer fram på hotellet på Måndagen.

Om ditt barn åker själv utan föräldrer kommer någon lämplig Junisledare att ansvara för ert barn under lägret, meddela om det är något särskilt som bör veta om ert barn. Utifrån hur många ledare som följer med försöker vi ordna så att alla barn som åker utan föräldrar kan följa med. 

Om ni har egen bil och har möjlighet att köra den, om Junis behöver extra bilar för att få med alla så får ni 300 kr i bensinersättning. Detta betalar vi alltså bara ut om vi har brist på plats och behöver bilar. Väljer ni att åka bil även om det finns lediga platser i bussen så är det ert eget val och då kan vi inte betala ut ersättning.

För att anmäla er så fyller ni i forumläret längst ner, samt betalar in lägeravgiften. Ett huvudkrav för att kunna anmäla sig är att tidigare skulder från tidigare läger är betalda samt att medlemsavgiften för året är betald.
När betalningen är gjort är anmälan till lägret säkrat.

Betalning sker på vårt Plusgiro 36 65 40 -3 eller Swish 123-245 03 28
Märk betalningen med ditt efternamn eller liknande. Du kan också betala kontant till Ari eller Jörgen. 
Om du inte har råd att åka med finns en viss möjlighet att göra upp en del av kostnaden på annat sätt, tex genom avbetalning eller liknande.
Alla frågor om betalning sker till Ari.

Anmälan och betalning ska ske så snart som möjligt, dock senast den 16/12. 

OBS! Vi har ca 150 platser till lägret.
Det är alltså dom som och betalar först som får möjlighet att åka. 
Efter detta blir det reservlista. 
Lägerledningen har rätten att välja vilka från reservlistan som får möjlighet att åka med utifrån sociala behov etc. 

Vi ber att ni tänker igenom om ni har lust och möjlighet att åka INNAN ni anmäler er så att det inte blir avhopp i sista sekund, då det blir stora kostnader för Junis om vi hunnit boka hotellrum och buss. Alltså tänk till innan ni anmäler er samt meddela så snabbt som möjligt om det blir förhinder. 

Regler att komma ihåg. Det är inte tillåtet att springa mellan rum och gå in i varandras rum, dom ända som får gå in i någon annans rum är personer i samma familj. Annars ska alla möten mellan medlemmar ske i samlingslokalerna.
Det finns både bad, biosalong, lekrum foajen, biosalong och andra ställen att träffas på, så finns ingen anledning att gå in i varandras rum, det skapar bara öppningar för problem, rykten etc, så detta håller vi hårt på. 

Respektera att det bor andra på hotellet också så det ska vara tyst på nätterna. Inget spring i korridorerna efter kl 22:00

Pga risk för magsjuka etc, var noga med att tvätta och sprita gärna händerna innan frukostbufe, och efter toalettbesök.
Var noga att duscha INNAN bad i Spaet för att undvika bakteriespridning. 

På Bussen äter vi inte smuliga saker som chips, kakor etc.
Det är lag på bälte i bussen för allas säkerhet. 

Om du behöver hjälp med anmälningen, kontakta Jörgen
 
Har du frågor om lägret i allmänhet eller om anmälningar kontakta:
Jörgen Törngren, 070-3273127, jorgen@junisumea.se

Har du frågor om betalning och ekonommi kring lägret kontakta
Ari Leinonen, 070-5679214, ari.leinonen@junisumea.se

Välkomna 


Anmäl dig här