Junis Umeås sommarläger

Vi kommer att ha flera läger i sommar. Dels kommer vi att åka på Riksläger med medlemmar från hela Sverige, dels ett eget sommarläger i 2 veckor i Norrmjöle. Dessutom kommer vi som tidigare att ha flera små läger i vårt militärtält på Nydala, och eventuellt så blir det ett miniläger på Stora stenen som förra året.
Läs mer om respektive läger här under och anmäl dig om du är intresserad

Riksläger

Den 19-22 Juni kommer Junis Sverige att anordna ett riksläger i Rydaholm för alla Junisar i hela Sverige, totalt 300 barn från hela landet. RIKSLÄGRET ÄR FULLT

Sommarläger i Norrmjöle

Liksom förra året kommer vi att åka på ett stort sommarläger i natursköna Norrmjöle.
I år kommer vi att erbjuda två veckor i Norrmjöle.
Period 1 = Måndag 27:e Juni till Lördag 2:a Juli
Period 2 = Måndag 4:e Juli till Lördag 9:e Juli

Man kan välja om man vill vara med en eller ett par dagar bara, eller om man vill vara med en hel vecka, eller om det finns utrymme att vara med bägge veckorna. Om man inte vill eller kan sova över på lägret kan man också komma ut och hälsa på över dagarna bara, det kommer gå skjutsar till och från stan nästan varje dag, så det finns alla möjligheter.

På dagarna (om det är bra väder) kommer vi att promenera till havsbadet där vi kommer bada och leka (20 minuters promenad). Vi kommer att ta med vår studsmatta om ställa upp utanför bygdegården så att man kan hoppa när man vill. Det finns också en fin lekpark direkt utanför gården samt 100 meter till ett fotbollsplan. Om man tar med sig fiskeutrustning finns också möjlighet till fiske.

På kvällen så spelar vi spel, ser film och myser inne i bugdegården.

Det finns ett stort kök där vi lagar vår mat samt en stor matsal och samlingsrum där vi äter, umgås och spelar spel.

Alla barn och ledare sover tillsammans i den stora danslogen, på madrasser på golvet.
Det finns ingen möjlighet för någon att få ett eget sovrum så man måste klara av att sova tillsammans med andra i logen. Barnen måste ha med sig en madrass eller liggunderlag samt ett täcke eller sovsäck och övrigt som behövs för att sova.

Lägret är främst avsett för barn (Ungefär från 6-7 år är lämpligt) och inte ett familjeläger.
Barnen måste alltså klara av att sova utan föräldrar tillsammans med våra ledare på lägret.
Vi har utrymme för ca 25 barn som sover på lägret.

Vi kommer behöva några vuxna (ca 5 stycken) som hjälper till på lägret med att passa barn och några som jobbar i köket. De som jobbar i köket betalar ingen lägeravgift då det är så pass stort ansvar att jobba i köket.

Då det är begränsade platser så är det lägerledningen (Jörgen och Emil) som avgör vilka barn som får möjlighet att åka på lägret. Vi utgår främst i från "Först till kvarn" men vi tar också stor hänsyn till socialt behov och liknande. Om det är högt tryck på lägret så kanske man bara får vara en vecka även om man vill vara på bägge veckorna.Samt avgör ledningen vilka vuxna som får möjlighet att hjälpa till på lägret och vilka som jobbar i köket.

Priset för lägret kommer vara 50 kr per barn och dag om man är med enstaka dagar. Om man är med en hel vecka (6 lägerdagar) så får man rabatt och betalar då 200 kr per vecka. Är man med bägge veckorna så betalar man alltså 400 kr per barn. Detta är ungefär vad matkostnaden är om man äter hemma, vi vill hålla så låga avgifter som möjligt.

Mer information om lägret, packlista, tider, vilka som fått plats på lägret, vilka ledare som kommer vara med etc kommer meddelas här på sidan i början på Juni.

Anmäl intresse på lägret här:
ANMÄL INTRESSE TILL NORRMJÖLELÄGRET

Miniläger i militärtält

Som tidigare år så kommer vi anordna flera små miniläger i vårt militärtält. Vi ställer upp tältet i närheten av äventyrslekparken på Tomtebo. Vi brukar sova två nätter på raken men ha paus på dagarna och ladda för nästa natt. Vi badar i Nydalasjön och leker på äventyrslekparken. Vi kommer ha 3-4 sådana miniläger i sommar. Exakta datum planeras under sommaren utifrån väder och vind och man anmäler sig till respektiva läger genom att skicka SMS till Jörgen