SPA-Läger i Lycksele

OBS - Lägret är fulbokat och sista anmälnignsdag har passerat.Om du är intresserad av att följa med på lägret är det reservplats som gäller nu, om tex någon annan blir sjuk eller får förhinder eller liknande.

Ny informaton den 26:e December

Det är fortfarande några som inte har betalt lägret och inte hört av sig. Jag påminner att ni måste betala lägret snarast eller snabbt höra av er till Jörgen om ni fått förhinder. Om ingen betalning kommer och ni inte hör av er på något sätt, så kommer ni att strykas från lägret, då vi inte kan betala för tomma rum.

Alla anmälda kommer att rymmas i de 2 bussar som vi har bokat från Umeå Buss.
Förrutom 3 bilar som är lovade att köra, dessa 3 bilar är Jörgens, Mohammeds, och Sven-Olovs.
Dessa bilar kommer att finnas på plats i Lycksele, och man kan låna dessa om man behöver åka och handla mat eller liknande, eller be någon med körkort att skjutsa er i dessa bilar.
Därför får dessa 3 förare ersättning för sina bilar (300kr) för att ha dom tillgänliga för lägret.
Alla övriga deltagare ryms i bussen. Väljer man att ta bilen ändå så bekostar man detta själv alltså.

Busstiderna finns att läsa längre ner:

Nedan finner ni en bild med alla anmälda och en preliminär rumsindelning.. Obersvera att detta inte är spikat, saker kan ändras innan lägret och den slutgiltiga rumsindelningen meddelas på hotellet, men detta är vår tanke. Barn som åker utan vuxen har blivit indelade i olika rum där det finns platser över. Vi har inte möjlighet att boka ytterligare ett rum för några äldre barn att bo i själva (som vi fått önskemål om) eftersom vi redan har flera halvtomma rum, det är en kostnadsfråga, och även en säkerhetsfråga, att någon vuxen har koll och ansvar.

För barn som åker själva - Förälder till barnet kontaktar den vuxna i rummet och gör upp hur tex matpengar och liknande ska skötas.

Klicka på bilden för större bild.


Information om lägret


Måndag 4:e Januari till Onsdag 6:e Janari åker Junis Umeå och Björksta scoutkår på ett nytt SPA-Läger i Lycksele och bor på Lyxiga Hotell Lappland med bad, vila och rekreation. 
Lägret är ett familjeläger för hela familjen, men barn kan också åka själva till lägret och bo med någon ledare, om det finns någon ledig plats i något rum.

Vi åker buss med UmeBuss enligt följande tider:
BUSS 1
Ersboda Kärnan: 12,30 
BUSS 2
Mariehems C: 12:20
Ålidhemsskolan: 12,30

Samling Junislyan: 12,45
Avgång 13,00 

Vi är framme i Lycksele ca 15:00 och börjar med en samling med allmän information och delar ut nycklar.

Från kl 16:00 på Måndag och Tisdag har vi tillgång till SPA-anläggningen med bubbelpooler både inne och utomhus, simbassäng, bastu, med mera. SPA´t har öppet till 22:00 på kvällarna.

På dagarna kan man gå och shoppa på "stan" eller handla på Dollarstore som ligger ett stenkast från hotellet, umgås med varandra på Hotellet där det finns många samlingslokaler där man kan träffas och umgås. På Hotellet finns också gym, solarium och andra bekvämligheter.
Ett lekrum med bollhav finns för barnen. Ta gärna med laptops/surfplattor, det finns gratis WIFI. 

Vi kommer visa några filmer i Biosalongen på måndagkväll, samt under tisdagen före och efter badet. Har ni med en laptop så kan ni själv plugga in i biosalongen och se när ni vill.

På Onsdag på dagen är det fri lek, shopping, etc som gäller innan vi åker hem. Vi åker vid 12:00 tiden på Onsdag

Kostnaden för lägret är 400 kr per person. från 0-100 år. Ingen småbarnsrabatt eller familjerabatt. Priset är redan kraftigt reducerat av Junis och skulle kosta mycket mer i vanliga fall.

I Priset ingår resa till och från Lycksele, boende på hotell lappland i 2 nätter, hotellfrukost och deltagande i alla Junis-aktiviteter. 

Alla deltagare ordnar all sin mat själv (förrutom hotellfrukost som ingår i priset) Det finns möjlighet att äta på hotellets resturang, i "lappkåtan" utanför, äta på Frasses/pizzeria etc, eller köpa enklare mat på Ica eller konsum t.ex. Det finns ett minikylskåp på hotellrummen och Micro i foajen.

Rummen som vi hyr är 4-5 bäddsrum och vi betalar för varje säng.
Det krävs alltså att man delar rum så att vi fyller sängarna. Vi ser till att man får dela rum med någon lämplig person så att det ska bli trivsamt för alla. Har ni mycket speciella själ att inte dela med någon, prata med Jörgen så ser vi hur vi kan lösa detta.

Rumsindelning meddelar vi när vi kommer fram på hotellet på Måndagen.

Om ditt barn åker själv utan föräldrer kommer någon lämplig Junisledare att ansvara för ert barn under lägret, meddela om det är något särskilt som bör veta om ert barn. 

Om ni har egen bil och har möjlighet att köra den, om Junis behöver extra bilar för att få med alla så får ni 300 kr i bensinersättning.

För att anmäla er så fyller ni i forumläret längst ner, samt betalar in lägeravgiften. Ett huvudkrav för att kunna anmäla sig är att tidigare skulder från tidigare läger är betalda samt att medlemsavgiften för året är betald.
När betalningen är gjort är anmälan till lägret säkrat.

Betalning sker på vårt Plusgiro 36 65 40 -3 eller Swish 123-245 03 28
Märk betalningen med ditt efternamn eller liknande. Du kan också betala kontant till Ari eller Jörgen. 
Om du inte har råd att åka med finns en viss möjlighet att göra upp en del av kostnaden på annat sätt, tex genom städ av Ordenshuset.  
Alla frågor om betalning sker till Ari.
När betalning kommit in är din anmälan för lägret godkänd. 
Anmälan och betalning ska ske så snart som möjligt, dock senast den 14/12. 

OBS! Vi har ca 150 platser till lägret.
Det är alltså dom som och betalar först som får möjlighet att åka. 
Efter detta blir det reservlista. 
Lägerledningen har rätten att välja vilka från reservlistan som får möjlighet att åka med utifrån sociala behov etc. 

Vi ber att ni tänker igenom om ni har lust och möjlighet att åka innan ni anmäler er så att det inte blir avhopp i sista sekund, då det blir stora kostnader för Junis om vi hunnit boka hotellrum och buss. Alltså tänkt till innan ni anmäler er samt meddela så snabbt som möjligt om det blir förhinder. 

Regler att komma ihåg. Det är inte tillåtet att springa mellan rum och gå in i varandras rum, dom ända som får gå in i någon annans rum är personer i samma familj. Annars ska alla möten mellan medlemmar ske i samlingslokalerna.
Det finns både bad, biosalong, lekrum foajen, biosalong och andra ställen att träffas på, så finns ingen anledning att gå in i varandras rum, det skapar bara öppningar för problem, rykten etc, så detta håller vi hårt på. 

Respektera att det bor andra på hotellet också så det ska vara tyst på nätterna. Inget spring i korridorerna efter kl 23:00

Pga risk för magsjuka etc, var noga med att tvätta och sprita gärna händerna innan frukostbufe, och efter toalettbesök.
Var noga att duscha INNAN bad i Spaet för att undvika bakteriespridning. 

På Bussen äter vi inte smuliga saker som chips, kakor etc.
Det är lag på bälte i bussen för allas säkerhet. 

Om du behöver hjälp med anmälningen, kontakta Jörgen
 
Har du frågor om lägret i allmänhet eller om anmälningar kontakta:
Jörgen Abdul-Karim Törngren, 070-3273127, jorgen@junisumea.se

Har du frågor om betalning och ekonommi kring lägret kontakta
Ari Leinonen, 070-5679214, ari.leinonen@junisumea.se


ANMÄL DIG HÄR - OBS ENDAST RESERVPLATS NU; LÄGRET ÄR FULLBOKAT!Välkomna