SPA-Läger i Lycksele

Det finns TRE platser kvar till lägret om någon är intresserad i sista sekund så kan vi kanske ordna en plats, kontakta Jörgen om det är intressant.


Deltagarförteckning och rumsindelning på Lägret.. Obs detta kan ändras om det blir avhopp/tillkommer någon etc, men till 95% kommer det se ut såhär

Sändag 6:e Mars till Onsdag 9:e Mars åker Junis Umeå och Björksta scoutkår på ett nytt SPA-Läger i Lycksele och bor på Lyxiga Hotell Lappland med bad, vila och rekreation, dånna gång 4 dagar, 3 nätter. 
Lägret är ett familjeläger för hela familjen, men barn kan också åka själva till lägret och bo med någon ledare, om det finns någon ledig plats i något rum.

Vi åker buss med UmeBuss enligt följande schema 
Ålidhemsskolan: 12,00
Mariehems C: 12:15
Ersboda Kärnan: 12:30 
Samling Junislyan: 12,45
Avgång 13,00 

Kör man egen bil så kan man åka när man vill men vi samlas kl 15:00 i Lycksele allihopa

Vi är framme i Lycksele ca 15:00 och börjar med en samling med allmän information och delar ut nycklar.

Från kl 16:00 på Söndag, Måndag och Tisdag har vi tillgång till SPA-anläggningen med bubbelpooler både inne och utomhus, simbassäng, bastu, med mera. SPA´t har öppet till 22:00 på kvällarna.

På dagarna kan man gå och shoppa på "stan" eller handla på Dollarstore som ligger ett stenkast från hotellet, umgås med varandra på Hotellet där det finns många samlingslokaler där man kan träffas och umgås. På Hotellet finns också gym, solarium och andra bekvämligheter.
Ett lekrum med bollhav finns för barnen. Ta gärna med laptops/surfplattor, det finns gratis WIFI. 
Om man vill kan man gå på Lycksele djurpark eller liknande men detta bekostar man isåfall själv.

Vi kommer visa några filmer i Biosalongen på måndagkväll, samt under tisdag och onsdag före och efter badet. 
Ca 13:00 och 20:00 visar vi filmerna. 

På Onsdag på dagen är det fri lek, shopping, packa och checka ut som gäller. Vi åker vid 12:00 tiden på Onsdag

Kostnaden för lägret är 500 kr per person. från 0-100 år. Ingen småbarnsrabatt eller familjerabatt. Priset är redan kraftigt reducerat av Junis och skulle kosta mycket mer i vanliga fall.

I Priset ingår resa till och från Lycksele, boende på hotell lappland i 3 nätter, hotellfrukost och deltagande i alla Junis-aktiviteter. 

Alla deltagare ordnar all sin mat själv (förrutom hotellfrukost som ingår i priset) Det finns möjlighet att äta på hotellets resturang, i "lappkåtan" utanför, äta på Frasses/pizzeria etc, eller köpa enklare mat på Ica eller konsum t.ex. Det finns ett minikylskåp på hotellrummen och Micro i foajen.

Det kommer finnas två bilar i Lycksele dom man kan låna, detta förutsätter att man själv hjälper till att köra de familjer som inte har körkort så vi alla hjälps åt.

Rummen som vi hyr är 4-5 bäddsrum och vi betalar för varje säng.
Det krävs alltså att man delar rum så att vi fyller sängarna. Vi ser till att man får dela rum med någon lämplig person så att det ska bli trivsamt för alla. Har ni mycket speciella själ att inte dela med någon, prata med Jörgen så ser vi hur vi kan lösa detta.

Slutgiltig rumsindelning meddelar vi när vi kommer fram på hotellet på Söndagen.

Om ditt barn åker själv utan föräldrer kommer någon lämplig Junisledare att ansvara för ert barn under lägret, meddela om det är något särskilt som bör veta om ert barn. Vi kan dock inte lova så många barn att åka med utan föräldrar då vi inte är så många ledare på lägret.

Om ni har egen bil och har möjlighet att köra den, om Junis behöver extra bilar för att få med alla så får ni 300 kr i bensinersättning. Alltså det är bara om bussen är full och vi behöver några bilar för att få ihop resan som man får ersättning. Väljer man att ta bilen fast det finns bussplatser så bekostar man det själv.

För att anmäla er så fyller ni i formuläret längst ner, samt betalar in lägeravgiften. Ett huvudkrav för att kunna anmäla sig är att tidigare skulder från tidigare läger är betalda samt att medlemsavgiften för året är betald.

OBS! Det finns ca 50 platser till detta läger. När 50 deltagare har anmält OCH betalt sin avgift är lägret fullt.
Alla som anmäler sig efter det står på reservlista. Vi vill att alla ska ha anmält och betalt senast den 14:e Februari för att vi ska kunna planera ordentligt.
Man kan självklart anmäla sig efter det OM det finns platser kvar.
Lägerledningen har rätten att välja vilka från reservlistan som får möjlighet att åka med utifrån sociala behov etc. 

Betalning sker på vårt Plusgiro 36 65 40 -3 eller Swish 123-245 03 28
Märk betalningen med ditt efternamn eller liknande. Du kan också betala kontant till Ari eller Jörgen. 
Om du inte har råd att åka med finns en viss möjlighet att göra upp en del av kostnaden på annat sätt, tex genom städ av Ordenshuset.  Alla frågor om betalning sker till Ari.
När betalning kommit in är din anmälan för lägret godkänd (Om det finns platser kvar dvs) 

Vi ber att ni tänker igenom om ni har lust och möjlighet att åka innan ni anmäler er så att det inte blir avhopp i sista sekund, då det blir stora kostnader för Junis om vi hunnit boka hotellrum och buss. Alltså tänkt till innan ni anmäler er samt meddela så snabbt som möjligt om det blir förhinder. 

Regler att komma ihåg. Det är inte tillåtet att springa mellan rum och gå in i varandras rum, dom ända som får gå in i någon annans rum är personer i samma familj. Annars ska alla möten mellan medlemmar ske i samlingslokalerna.
Det finns både bad, biosalong, lekrum foajen, biosalong och andra ställen att träffas på, så finns ingen anledning att gå in i varandras rum, det skapar bara öppningar för problem, rykten etc, så detta håller vi hårt på. 

Respektera att det bor andra på hotellet också så det ska vara tyst på nätterna. Inget spring i korridorerna efter kl 23:00

Pga risk för magsjuka etc, var noga med att tvätta och sprita gärna händerna innan frukostbufe, och efter toalettbesök.
Var noga att duscha INNAN bad i Spaet för att undvika bakteriespridning. 

På Bussen äter vi inte smuliga saker som chips, kakor etc.
Det är lag på bälte i bussen för allas säkerhet. 
 
Har du frågor om lägret i allmänhet eller om anmälningar, om du behöver hjälp att anmäla dig eller liknande kontakta:
Jörgen Abdul-Karim Törngren, 070-3273127, jorgen@junisumea.se

Har du frågor om betalning och ekonommi kring lägret kontakta
Ari Leinonen, 070-5679214, ari.leinonen@junisumea.se

Välkomna