SPA-Läger i Lycksele på Sportlovet

Här är busstiderna för lägret, klicka för större bild


Här är rumsindelnignen för lägret, det kan dock ändras innan lägret börjar, utifrån avhopp och nykomlingar etc.. klicka för större bildVar noga och LÄS all nedanstående info innan du anmäler dig, det är en del nyheter denna resa!

Söndag 5:a Mars till Onsdag 8:e Mars åker Junis Umeå och Björksta scoutkår på ett nytt SPA-Läger i Lycksele och bor på Lyxiga Hotell Lappland. På detta läger så handlar det mesta om att umgås, vila, mysa, se film och bada! Vill man åka på ett läger med 100 aktiviteter planerade är detta inte rätt läger, utan här vilar vi upp oss. Ett fantastiskt SPA-läger helt enkelt.

Lägret är ett familjeläger där hela familjen är välkommen att anmäla sig och bo tillsammans på hotellet.

Barn kan givetvis också åka själva till lägret utan föräldrar. Barn som åker själva får bo med någon ledare som då ansvarar för barnet.  
Det är begränsade platser för barn att åka själv utifrån hur många ledare som åker och hur många lediga sängar det finns i dessa rum. Meddela om det är något särskilt som vi bör veta om ditt barn om barnet åker själv.

Vi åker buss med UmeBuss. Bussen brukar hämta på följande ställen: Ålidhemsskolan, Mariehems C, Ersboda Kärnan, Junislyan & Mediamarkt.. Mellan kl 12-13.. Exakta tider meddelas innan avfärd.

Om ni väljer att ta eget bil så ansvarar du att fylla upp bilen och åka själv till Lycksele, men vi samlas kl 15:00 där.

Vi är framme i Lycksele ca 15:00 och börjar med en samling med allmän information och delar ut nycklarna, samlingen är OBLIGATORISKT för alla.

Vi åker hem vid 12:00 tiden på Onsdag.

På dagarna brukar vi handla på Dollarstore som ligger ett stenkast från hotellet, umgås med varandra på Hotellet där det finns många samlingslokaler där man kan träffas och umgås. 
Vi har en stor samlingslokal utanför Bion, där vi också kommer att ha samlingen första dagen, här kan vi träffas närsomhelst under dagarna och bara umgås och "hänga". Även i hotellets foaje finns en hörna med fåtöljer att hänga i. 
På Hotellet finns också gym, solarium och andra bekvämligheter.
Ett lekrum med bollhav finns för barnen. 
Ta gärna med laptops/surfplattor, det finns gratis WIFI. 

Från kl 16:00 på Söndag, Måndag och Tisdag har vi tillgång till SPA-anläggningen med bubbelpooler både inne och utomhus, simbassäng, bastu, med mera. SPA´t har öppet till 22:00 på kvällarna. Så mellan 16-22 så får vi bada så mycket vi vill =)

OBSERVERA- Barn får aldrig vara själva i badet utan en förälder eller ansvarig ledare måste alltid följa med barnen.
OBSERVERA 2 - Man får ALDRIG bada i badet med  vanliga kläder! Om man av olika anledningar inte kan bada i vanliga badräkter så finns det heltäckande badkläder som man måste ha med sig. Om man badar med vanliga kläder så förstör man filter i simhallen vilket kostar mycket pengar att laga.

Vi har fri tillgång till en egen biosallong och vi kommer att visa några filmer i Biosalongen på måndagkväll, samt under tisdagen både på för och eftermiddag. ca kl 12, 14 och 20:30

Kostnaden för lägret är 600 kr per person. från 0-100 år. Ingen familjerabatt eller liknande. Priset är redan kraftigt reducerat av Junis och skulle kosta mycket mer i vanliga fall att åka dit privat.

I Priset ingår resa till och från Lycksele, boende på hotell lappland i 3 nätter, hotellfrukost och deltagande i alla Junis-aktiviteter. 

Alla deltagare ordnar all sin mat själv (förrutom hotellfrukost som ingår i priset)

Nytt för denna gång. I samarbete med hotellet kan vi erbjuda en special deal, bara för Junis. Hotellet erbjuder pizzabufe kl 17:00-18:30 till middag på söndag, måndag och tisdag. (Söndag i kåtan och övriga dagar i hotellets resturang) Pizzabuffen kostar 89 kr för vuxen och 69 för barn och betalas på plats För att veta hur många som kommer äta så vill vi att ni anmäler intresse här nedan. 

Det finns också möjlighet att äta a la carte på hotellets resturang eller i hockeybaren, eller så kan man gå över bron och äta på Frasses/pizzeria etc, eller köpa enklare mat på Ica eller konsum t.ex. Det finns ett minikylskåp på hotellrummen och Micro i foajen. Enklast och billigast är att köpa nudlar på ica. Det tar ca 20 minuter att gå över till stan där det finns affärer och resturanger att handla på.

Rummen som vi hyr är 4-5 bäddsrum och vi betalar för varje säng.
Om ni i är färre än 4 stycken i sällskapet så hoppas vi och vädjar att man kan delae rum med någon annan så att vi fyller sängarna. Annars blir det en stor extra kostnad för föreningen.

Vi ser till att alla får dela rum med någon lämplig person eller familj så att det ska bli trivsamt för alla. 
Kanske ni kan ta hand om ett barn som inte har föräldrar med sig i ert rum, tex, så får fler barn möjlighet att komma med också, Detta är en superbra lösning för oss och barnen som blir glada.
Har ni mycket speciella själ att inte dela med någon, prata med Jörgen så ser vi hur vi kan lösa detta.

Rumsindelning meddelar vi när vi kommer fram på hotellet på Måndagen.

Om ni har egen bil och har möjlighet att köra den till Lycksele, om Junis behöver EXTRA bilar för att få med alla medlemmar på lägret och om ni kan hjälpa till att skjutsa medlemmar under lägret, till affären och liknande så får ni 400 kr i bilersättning. Det innebär inte att ni måste åka flera gånger per dag i skytteltrafik, men att när ni själv åker och handlar så kan ni skjutsa några extra till affären och kanske en vända till, så hjälps vi åt alla som har bilar så att andra medlemmar också får ta sig på affären. Vi är en förrening och då hjälps vi åt =)

Vi betalar alltså bara denna ersättning om vi har brist på plats i bussar och om vi behöver fler bilar i Lycksele. Väljer ni att åka bil även om det finns lediga platser i bussen eller om ni inte vill hjälpa till med skjutsar så är det ert eget val att ta bilen och då kan vi inte betala ut ersättning.

För att anmäla er så fyller ni i forumläret längst ner, samt betalar in lägeravgiften. Ett huvudkrav för att kunna anmäla sig är att tidigare skulder från tidigare läger är betalda samt att medlemsavgiften för året är betald.

När betalningen är gjort är anmälan till lägret säkrat.
OBS.. Ni har alltså inte garanterad plats förens lägret är betalt! Vi bokar rum och plats åt er den dagen som vi får betalningen.

Betalning sker på vårt Plusgiro 36 65 40 -3 eller Swish 123-245 03 28
Märk betalningen med ditt efternamn eller liknande + Lycksele. Du kan också betala kontant till Ari eller Jörgen. 
Om du har särskilda ekonomiska skäl så finns en viss möjlighet att göra upp en del av kostnaden på annat sätt, tex genom avbetalning eller liknande. Alla frågor om betalning sker till Ari.

Vi har mellan 50-100 platser på detta läger, beroende på hur många bilar vi får ihop. 
När så många har anmält sig och betalat in avgiften så är det fullt. 
Vi kan inte säga ett datum när man måste anmäla sig för att få garanterad plats, utan dom första som anmäler sig OCH betalar är det som får komma med om platserna inte räcker åt alla.

Efter detta blir det reservlista. 
Lägerledningen har rätten att välja vilka från reservlistan som får möjlighet att åka med utifrån sociala behov etc. 

Vi ber att ni tänker igenom om ni har lust och möjlighet att åka INNAN ni anmäler er så att det inte blir avhopp i sista sekund, då det blir stora kostnader för Junis om vi hunnit boka hotellrum och buss. Alltså tänk till innan ni anmäler er samt meddela så SNABBT som möjligt om det blir förhinder. Senast 3 dagar innan avfärd. Avbokar ni senare än detta är det bara vid sjukdom som vi betalar tillbaks avgiften. Att anmäla sig sista dagarna skapar också problem för oss då vi hunnit boka rum och sådant, så både anmäl i tid och avboka i tid för att det ska funka bra.

Regler att komma ihåg. Det är inte tillåtet att springa mellan rum och gå in i varandras rum, dom ända som får gå in i någon annans rum är personer i samma familj. 

Respektera att det bor andra på hotellet också så det ska vara tyst på nätterna. Inget spring i korridorerna efter kl 22:00

Pga risk för magsjuka etc, var noga med att tvätta och sprita gärna händerna innan frukostbufe, och efter toalettbesök.
Var noga att duscha INNAN bad i Spaet för att undvika bakteriespridning. 

På Bussen äter vi inte smuliga saker som chips, kakor etc.
Det är lag på bälte i bussen för allas säkerhet. 

Om du behöver hjälp med anmälningen, kontakta Jörgen
 
Har du frågor om lägret i allmänhet eller om anmälningar kontakta:
Jörgen Törngren, 070-3273127, jorgen@junisumea.nu

Har du frågor om betalning och ekonommi kring lägret kontakta
Ari Leinonen, 070-5679214, ari.leinonen@junisumea.nu

Välkomna 

ANMÄL DIG HÄR!!